Tillykke til Margrethe Odgaard & Georg Jensen Damask

TAFFEL_bogSammen har de vundet Design Awards 2015 i kategorierne ‘Årets design’ og ‘Årets læserfavorit’ for TAFFEL kollektionen, som er designet af Margrethe Odgaard. En guide til borddækningens kunst, som er vævet ind i dug og servietter fra Georg Jensen Damask. Jeg har været så heldig at skrive tekst til bogen ‘The TAFFEL Collection’. Den præsenterer tankerne bag, viser foldeteknikker for servietter og inspirerer til smuk borddækning. Bogen kan købes på  damask.dk.

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

Bog for Økologisk Landsforening

foto

Bogen handler om at skabe flere økologiske måltider i landets daginstitutioner. Men den handler om mere end det. Den handler i høj grad også om madglæde, maddannelse, mad som pædagogisk værktøj og lighed for alle børn til at få det samme gode måltid uden rester af sprøjtegifte. Og om hvilken forskel økologi kan gøre for vores natur, vores grundvand og for dyrenes velfærd. Den er ganske enkelt opskriften på meget mere værdi gennem økologisk mad i vores daginstitutioner. Og den er jeg glad og stolt over, at jeg har bidraget med tekster til for Økologisk Landsforening i samarbejde med Sop & Co.

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

foto[2]Hvad har grØd, badetøfler og helt almindelige mennesker i reklamer til fælles? De er en afspejling af, at vi hylder det normale og ordinære, som derfor løfter sig til noget ganske særligt. Der har gennem de seneste årtier på ingen måde været prestige i at være ganske almindelig. Tværtimod. For normal rimer på uoriginal, og almindelig på kedelig. At være ordinær har ej heller været foreneligt med den fremherskende dyrkelse af individualismen, hvor det unikke, enestående og usædvanlige er idealet. Men krisen har fået os til at fremstå i et mere ærligt lys, hvor facaderne falder, og lagene skrælles af det iscenesatte liv. Det afspejler sig i tidens tendenser inden for mode, design, fødevarer og markedsføring, hvor det ekstra ordinære kommer til at fremstå som noget ekstraordinært. Det har jeg tænkt over og skrevet om i min artikel til PEJ Gruppens TID&tendenser 01/15.

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

fotoMin seneste artikel i PEJ Gruppens TID&tendenser handler om de grønne forbrugere. Faktum er, at det økologiske forbrug stiger fortsat. Interessen for grønt forbrug er derfor ikke bare en fase, der går over igen. Den er kommet for at blive. Men mange virksomheder er stadig grønne, når det gælder grøn markedsføring. Et godt sted at starte er at lære de grønne forbrugere lidt bedre at kende. Ikke blot gennem en traditionel segmentering baseret på demografiske data, men ved at se nærmere på nogle karaktertræk hos de økologiske forbrugere og drivkræfterne bag det grønne forbrug. Det og meget mere kan du læse mere om i den seneste udgave af TID&tendenser, hvis du altså er abonnent.

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

foto[1]Her er overskriften på min første artikel til TID&tendenser, som udgives af PEJ Gruppen. Artiklen handler om sprogbrug i fødevarekommunikation, der får forbrugerne til at lære produktet bedre at kende, føle større samhørighed med det og giver os et ordforråd, så vi ogå kan snakke med andre om det og ikke mindst skabe merværdi for mærket. Den kan læses af abonnenter både online og på print. God læselyst!

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

Glad for den gode smag

Er glad for lille tegnefilm for Naturmælk om den gode smag og andre gode egenskaber for naturen, som jeg har været med til at lave sammen med Økologisk Landsforening, Wizarts Inc. og Phillip Helbo. Og er glad på køernes vegne. For det er i dag, de endelig kommer på græs efter en lang vinter i stalden. God Økodag den 13. april – Køernes forårsfest!

Udgivet i Uncategorized | Kommentarer lukket til Glad for den gode smag

Skyr og læselyst fra Island

IMG_0956Helga smuds 431x200 R15_Layout 1Dagens frokost på hjemmekontoret er skyr med hjemmelavet mysli og de sidste hindbær fra haven. Og ikke mindst toppet med solskin. Oprindeligt stammer skyr fra Island, hvor jeg har været flere gange. På jagt efter nordlyset i et land, hvor undergrundens kilder varmer krop og sind i de udendørsbade, mens sneen daler. Hvor landskabet næsten får mig overbevist om folketroen på, at Island er beboet af alfer. Og hvor forfattere siden sagaerne har spyttet ord ud. Som lava af vulkaner. Fulde af saft og kraft. Senest har jeg læst Svar på Helgas brev af Bergsveinn Birgisson, som er en kærlighedshistorie om undertrykte længsler. Ser nu frem til Kvinden ved 1000 grader af Hallgrimur Helgason, som jeg er på venteliste til på det lokale bibliotek.

 

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

Lige nu læser jeg

Joyce_Harold-FryJeg elsker at vandre, mens jeg lader tankerne overhale mig. Drømmer om at gå pilgrimsruten El Camino under mælkevejen en dag. Så jeg faldt naturligvis pladask for titlen på denne bog i en af Londons mange vidunderlige boghandlere på vores sommerferie. Først nu er jeg startet vandringen med bogen i den ene hånd og hovedpersonen Harold Fry i den anden. Det lader til at blive en tur i godt selskab.

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar

Sådan kan en dag på kontoret også se ud

IMG_0943

I mit liv som selvstændig er der ups and downs, tro og tvivl, medvind og modvind. Men en dag som i dag føles det helt igennem godt, og jeg kniber mig i armen over min frihed til at bestemme over min egen arbejdsdag. Så når det smukke efterår kalder, kommer jeg!

Udgivet i Uncategorized | Skriv en kommentar